Information från FN nr 4, 2013

Hejsan Alla Medlemmar,

Vilken sommar det blev! Till sist. Det var allt lite trögt i början vill jag
minnas, men när värmen och solen äntligen hittade ända hit upp till våra nordliga breddgrader, så valde dom att stanna till ett rejält tag. Det gilladevi alla, väldigt mycket.

Nösundsdagen

Sommaren bjöd på många härliga stunder med sol och bad, några
inofficiella invigningar av vårt nya Varmbadhus samt en officiell invigning i samband med Nösundsfesten den 13 juli. Och den festen, som blev  mycket lyckad (ett mycket stort tack till Festkommittén) avslutade ju vår numera traditionella Nösundsdag som genomfördes med kappseglingar, tre vernissager, frågepromenad, ett dignande marknadstorg och mycket annat. Tack till alla er som gjorde årets Nösundsdag till denna härliga festdag, full med glädjespridande aktiviteter.

Årsmötet 2013

Helgen innan Nösundsdagen hade vi vårt Årsmöte där många medlemmar trotsade solen och värmen och kom till Sjöstugan för att bl.a. avtacka två styrelsemedlemmar som varit med och kämpat länge i styrelsen. Med blommor och ovationer avtackades Lisbeth Maxen och Lars Karlen för sitt långa och engagerade bidrag till styrelsearbetet. På valberedningens förslag så återgick styrelsens medlemmar till de ordinarie sju och de två  extra tillsatta medlemmarna vid förra årets Årsmöte 2012 övergick till
ordinarie medlemmar.
Vår nya styrelse ser alltså ut så här 2013/2014:
ordf Lars-Erik Roos
v. ordf Magnus Johansson
kassör Jan Gustafsson
sekr. Bodil Novik Nilsson
ord medl Bengt Thompson, Lars Kjellgren, Pia Gitse, Mikael Hassler, Johan Eriksson

Sommaren har tyvärr också innehållit ett par riktigt tråkiga händelser och jag tänker då på att två av våra kära medlemmar lämnade oss och livet, alldeles på tok för tidigt. Våra tankar går till Lars Gitse och Dag Selander och till deras familjer när vi återigen samlas för att ta itu med höstens alla aktiviteter.

Städ- och Arbetsdag den 5 oktober

Det första som skall göras blir städ- och arbetsdagen lördagen den 5
oktober. Då samlas vi som vanligt nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan kl 09:00 på lördagsmorgonen. Där kommer vi att ha listor på vad som behöver göras under dagen, vissa allmänna arbetsuppgifter och dessutom saker att göra från våra nya sektioner, precis som i våras. Ni är alla hjärtligt välkomna, nya och gamla medlemmar. Vid 12-tiden samlas vi alla efter dagens slit och släp på Nösunds Värdshus där Värdshuset tillsammans med Föreningen Nösund bjuder på fika.

Ordförande-möte

Samma dag, lördagen den 5 oktober kommer vi att ha ännu ett
Ordförande-möte, alltså ett möte med samtliga ordföranden för alla våra föreningar i Nösund, numera 9 stycken. Då skall vi
utbyta information mellan våra föreningar om våra kommande planer och tankar om Nösund så att vi kan finna synergier och bra samarbetsformer till gagn för oss alla i Nösund.

PUB-kvällar

Höstens PUB-kvällar är nu spikade med Värdshuset och de blir fredagen den 25 oktober samt fredagen den 22 november. Då ses vi kl 19h00 som vanligt. Värdshuset dukar upp soppa och hembakat bröd.

Ansökan om sänkt hastighet genom Nösund

Nu har styrelsen skickat in en ny ansökan till Länsstyrelsen i Västra
Götaland om sänkt hastighet genomNösund, från 50 km/t till 30 km/t. I förarbetet har Gugge och Mona Sundelius bidragit stort med kartläggning och foton av speciellt farliga och besvärliga delar av vägsträckan genom samhället. Nu får vi se hur det går den här gången.

Föreningens Informationsdag fredagen den 31 januari, 2014

Jag vill redan nu flagga för att fredagen den 31 januari nästa år kommer vi att ha vårt traditionella Informationsmöte, som vanligt på Nösunds Värdshus och i samband med vårens första PUB-afton. Kl 18:30 samlas vi på Nösunds Värdshus. Då är ni alla hjärtligt välkomna.

Båtvakter

Vi har fortsatt med att gå Båtvakter nu efter sommaren igen och i
skrivande stund har ännu inga incidenter eller stöldförsök genomförts denna sommar sedan vi startade med båtvakteriet. Det fungerar. Men vi måste alla hjälpa till. Har du båtplats i Nösund skall du boka upp dig för ett pass. Nu slutar vi snart för denna säsongen men vi återkommer till nästa vår igen. Då skall teckningslistan för båtvakteriet finnas på vår hemsida.

Men nu måste vi nog erkänna att sommaren är slut för denna gången. Och nu skall det faktiskt bli riktigt skönt med höstens svalka, lite regn och med naturens färgbyten. Från det gröna, via det gula och det röda, över till det bruna och beiga och så småningom det kala, gråa och trista igen. Ja, suck, så blir det ju. Men övergången är i alla fall helt fantastisk.

Jag önskar er en fortsatt härlig höst, som med allra största sannolikhet kommer att övergå i en vinter, kanske riktigt kall och snöig. Vi får se.

Och så ses vi på Nösund,
Nösund i september 2013
Lars-Erik Roos
ordf Föreningen Nösund