Information från Föreningen Nösund nr 5, 2013

Hejsan Alla Medlemmar,
Idag lyser solen från en alldeles klarblå himmel här i Nösund. Det är en ovanligt varm decemberdag. Sex grader varmt i luften. Och sju grader varmt i havet, säger Christina, som fortfarande badar. Och snart är det jul.

Julmarknad i Nösund

I lördags var det så åter dags för Nösunds Julmarknad. Utan snö och köldgrader men med en sol som lyste upp Sjöstugan under några korta timmar och gav ljus och julstämning ändå. Och när man väl kom in i Sjöstugan så infann sig genast den rätta julstämningen med de rikligt uppdukade marknadsstånden, julglöggs-och pepparkaksdoft, julpynt och juldragspelsmusik av vår egen Örjan ”Jularbo” Palmgren. Det kom mycket folk, som passade på att köpa några unika julklappar. Pia Gitse, som arrangerade vår julmarknad som vanligt, stod och myste vid entren och hälsade alla välkomna. Ännu en lyckad julmarknad. Tack Pia.

Fackeltåg den 14 december

Nösunds numera traditionella fackeltåg avgår som vanligt ifrån parkeringen vid Magasinet/Ångbåtsbryggan kl. 17:00 lördagen den 14 december. Det vackra och stämningsfulla fackeltåget går upp genom Nösund och återvänder ner till Nösunds Värdshus där vi samlas över glögg och pepparkakor. En stillsam och fin jultradition i väntan på tomten. Alla är hjärtligt välkomna att vara med. Föreningen bjuder på facklorna och Värdshuset bjuder på glögg och pepparkakor.

Föreningens Informationsdag fredagen den 31 januari, 2014

Jag vill återigen flagga för att fredagen den 31 januari nästa år kommer vi att ha vårt traditionella Informationsmöte, som vanligt på Nösunds Värdshus och i samband med vårens första PUB-afton. Kl. 18:30 samlas vi på Nösunds Värdshus. Då är ni alla hjärtligt välkomna. Jag har bifogat en kallelse till mötet i detta informationsbrev. Kallelsen kommer också att sättas upp i föreningens Informationsbod vid Magasinet. Om ni har några frågor till styrelsen eller till någon av våra sektioner till Informationsmötet så vore det mycket bra om ni kan skicka in era frågor innan mötet till respektive sektionsordförande eller till mig.

Föreningen Nösund blir en skattepliktig förening 2014

I samband med att styrelsen, på revisorernas inrådan på senaste Årsmötet, ansökte om att bli momspliktiga för vår uthyrning av båtplatser, så återkom Skatteverket med ytterligare frågor om vår verksamhet, vilket så småningom slutade med ett beslut från Skatteverket om att Föreningen Nösund fr.o.m. året 2014 skall redovisa moms på samtliga sina verksamheter. Detta kommer att få både positiva och negativa följder för vår förening. Mer om detta på vårt Informationsmöte den 31 januari.

VA-projektet till Sjöstugan

Arbetet med VA-installationen i Sjöstugan går vidare. Under hösten har en grupp inom Sjöstuge-sektionen, förstärkt med Göran Algeröd, arbetat fram ett förslag på hur vi kan få in två toaletter samtidigt som vi förnyar köksdelen och bygger om entren. Förslaget kommer att presenteras på Informationsmötet den 31 januari.

Slutligen vill vi i hela styrelsen önska er medlemmar en underbart härlig och God Jul och ett enastående Gott Nytt År 2014. Vi ses på Värdshuset den 31 januari, om inte tidigare.

Nösund i december 2013 Lars-Erik Roos ordf Föreningen Nösund