Information från Föreningen Nösund nr 2, 2014

Hejsan Alla Medlemmar,

Våren har kommit till Nösund. Nja, kanske inte på riktigt men skrämmande likt. I mitt förra Informationsbrev för tre veckor sedan skrev jag att ”Vintern har kommit till Nösund”. Nu, tre veckor senare, har vi runt fem grader plus hela dygnet och regn de flesta dagar. Lite sol, mycket lite sol, men ändå, vi har sett den. Fåglarna kvittrar som besatta, uppenbarligen lurade på konfekten. Det kommer att dröja länge än innan deras älsklingsföda, de smaskiga insekterna, kommer att fylla luften. Vi får allt hjälpa de små fåglarna med talgbollar och solrosfrön ännu några månader.

Informations- och Medlemsmötet den 31 januari

Vi hade vårt traditionella Informations- och Medlemsmöte den sista fredagen i januari, som planerat. Mellan 60-70 medlemmar kom för att lyssna på styrelsens information om våra pågående projekt. Det var förstås stort fokus på Sjöstuge-projektet, som nu är igång på allvar med projektering och ritningar, och som förhoppningsvis redan till hösten kommer att gå igång med själva VA-dragningen och/eller ombyggnaden av Sjöstugan med toaletter och större kök.

Orust Kommuns nye Kommunchef och Förvaltningsområdeschef med på mötet

Vi i styrelsen var också mycket glada för att vi hade lyckats att få vår nye Kommunchef Jan Eriksson och Förvaltningsområdeschef Lena Tegenfeldt från Orust Kommun att komma till vårt möte för att informera oss om kommunens kommande planer, samt att svara på frågor. Jag vill särskilt tacka Jan och Lena för att de ställde upp och för att de på ett mycket fint sätt bidrog till att göra hela mötet både intressantare och värdefullare.

Jag vill förstås också tacka alla medlemmar, som kunde komma och som tog tillfället i akt att både få lite direkt information för själen samt att få avnjuta vårens första PUB-afton med Värdshusets goda soppa och färska bröd, som sköljdes ner med goda drycker, allt efter tycke och smak. Härligt. Och tack Värdshuset för er enastående gästfrihet.

Bilagor

Jag har bifogat protokollet från mötet samt de presentationer, som visades. Missa inte att titta igenom Göran Algeröds presentation med bilder på vår ”nya” Sjöstuga, ett förslag som har arbetats fram av Sjöstugesektionen med Pia Gitse i spetsen, och som medlemmarna på mötet ”gillade” med ett rungande ”Ja” på frågan om man vill att styrelsen skall gå vidare med det förslaget. Så det kommer vi att göra.

Nösund i februari 2014

Lars-Erik Roos
ordf Föreningen Nösund