Information från Föreningen Nösund nr 3, 2014

Hejsan Alla Medlemmar,

Nu har i alla fall våren har kommit till Nösund. Äntligen är det på riktigt. Och när den kommer så går det fort nu för tiden, precis som allt annat. Blåsippor och tussilago har redan kommit och gått.
Vitsipporna är på ingående. Sälgen blommar så det sprutar, alen likaså. Snart kommer också värmen. Den riktiga värmen. Det känns liksom i luften. Sommaren kommer kanske också flera veckor tidigare i år. Kanske redan till nästa Informationsbrev. Det får den gärna.

Arbets- och Städdag

Och med våren kommer årets första Arbets- och Städdag. Lördagen den 26 april är ni alla välkomna till Nösund. Vi samlas nere vid Magasinet, som vanligt, kl. 09h00. Så städar och arbetar vi fram till kl. 12h00 då vi samlas på Nösunds Värdshus där Värdshuset bjuder oss på en mycket välförtjänad fika. Listor med förslag på arbetsuppgifter kommer att sitta uppe i Informationsboden nere vid
Magasinet vid Ångbåtsbryggan. Välkomna!

Årets Bussresa gick i Matens och Dryckens tecken

Lördagen den 29 mars så var det åter dags för de ressugna och äventyrslystna Nösundsborna att bege sig ut i den stora världen bortom Orust trygga stränder. Kl.  8h00 samlades c:a 35 Nösundsbor nere vid Magasinet där vi steg ombord på vår inhyrda buss för att resa österut, inåt mot det stora fastlandet och till den stora ”slätta”, som breder ut sig öster om vår kära hemö. Det blev en mycket lyckad och trevlig resa som på ett lugnt och värdigt sätt lyckades inkludera och servera oss deltagare på allt från helt underbara dammsugare och andra sötsaker på Conditori Nordpolen, till lokaltillverkad öl och snaps på Qvänum Mat och Malt, lunch på Bjertorps Slott och slutligen mycket vällagrade ostar hos Sivans Osthandel i Baljered någonstans ute på denna stora ”slätta”.

Jag vill rikta ett jättestort tack till vår välorganiserade resekommitté, Lars Kjellgren, Thomas Holst, Hans-Richard Wijkmark och Lennart Sundelius, som återigen hade fått ihop en riktigt givande och god bussresa i Matens och den goda Dryckens tecken. Ingen var vare sig hungrig eller törstig vid återkomsten till Nösund vid 18h30-tiden. Men nu är det så att herrarna tyvärr meddelade att dom skulle vilja vila sig från fler rese-arrangemang på ett tag och att detta var deras sista bussresa tills vidare. De Nösundsbor, som skulle vilja komma ut och resa tillsammans i denna form även nästa år behöver alltså sätta ihop en ny resekommitté med några frivilliga rese-entusiaster. Kanske detta kan vara början på en ny Nöjes- och Resesektion i Föreningen Nösund? Fundera på detta så kan vi ta upp frågan igen på Årsmötet i juli.

Dam (Tjej) – och Herrkvällar i Varmbadhuset

Som ni har sett på ett antal utskick i år så har vi nu startat upp både Dam- och Herrkvällar för våra medlemmar en gång i månaden nere på vårt härliga nya Varmbadhus. Dam(Tjej)-kvällarna är första fredagen i varje månad medan Herr-kvällarna är den tredje fredagen i varje månad. Vi kommer att fortsätta med att skicka ut inbjudningar/påminnelser till varje tillfälle. Och nästa Tjej-kväll är redan nu på fredag den 11 april och nästa Herr-kväll kommer fredagen den 18 april. Då bastar de som vill och sedan samlas vi i samlingsrummet, äter och dricker medhavda godsaker, som vi också generöst delar med oss av runt bordet, allt enligt vår svenska knytis-tradition. Det har varit mycket trevliga tillställningar och jag rekommenderar dom varmt.

Nösunds Tennisklubbs tennistävlingar och tennisskola

NTK planerar en klubbtävling i lottade dubbelpar och en juniorklass i V29. Spelstart blir torsdagen 18 juli med final söndagen den 20 juli. Efter det trevlig prisutdelning med fika i varmbadhuset.
Dessutom kommer Anna Olsson och Helena Holst att driva den så uppskattade Glasskiosken vid tennisbanan i sommar också. Och Lars Olsson fortsätter att vara tennistränare på banan. Han välkomnar både vuxna och barn att ta kontakt med honom för träning. Mer information om tennisskolan kommer att finnas vid tennisbanan.

Nösunds och Boxvike SS’ Seglarskola

I sommar kommer Boxvike Segelsällskap åter igen att anordna seglarskola för optimistjollar under de första tre veckorna i juli, vecka 27, 28 och 29. Seglarskolan pågår mellan 09.00 till 13.00 varje dag. Under alla tre veckorna erbjuds inriktningarna nybörjare och fortsättare. Läs mer om detta på BOSS’ hemsida www.boxvikess.se

Fotbollsskola i sommar

För er som har barn eller barnbarn, som kommer att vara här i sommar så vill jag också nämna att det blir fotbollsskola i Morlanda 13 – 15/6 för barn/ungdomar födda 2002 – 2008. Det är Gilleby IF och Morlanda Goif som ansvarar för fotbollsskolan och enklast är att kontakta morlandagoif@hotmail.se för mer information om ni är intresserade.

Nösund i april 2014
Lars-Erik Roos
ordf Föreningen Nösund