Information från Föreningen Nösund nr 4, 2014

Hejsan Alla Medlemmar, Nu har vi precis kommit in i juni och idag lyser en sommarsol över Nösund. Jag skrev i mitt förra informationsbrev att det kändes som om sommaren skulle komma redan till nästa informationsbrev. Idag känns det som om det blev så. Sommaren är redan här.

Arbets- och Städdagen den 26 april

Först vill jag tacka alla flitiga medlemmar som kunde komma på vår Arbets- och Städdag den 26 april. Vi fick en härlig dag med sol och värme och ett Nösund som visade upp sig från en av sina bästa sidor. Nu är vårt Nösund åter städat och fint och väl förberett inför den stundande sommaren, som ju förresten redan har kommit. Och tack också till Nösunds Värdshus, som efter fullgjort arbete bjöd oss alla på smörgås och fika.

Midsommar

Nu rusar tiden på och alldeles snart är det åter Midsommar. Då samlas vi på Hasslers äng, som vanligt vid 14-tiden, där  midsommarstången kläs och reses och där vi sedan kan dansa runt med både små grodor och enebärsbuskar.

Årsmötet 6 juli

Så kommer då föreningens Årsmöte söndagen den 6 juli kl. 15 på eftermiddagen. Då är ni alla hjärtligt välkomna till Sjöstugan där styrelsen bl.a. kommer att informera om hur våra byggprojekt framskrider. Missa inte det. En separat kallelse har skickats ut.

Nösundsdagen med Sommarfesten

Och så kommer sommarens absoluta höjdpunkt, Nösundsdagen med sin avslutande Sommarfest. I år blir det lördagen den 12 juli som vi firar vårt sommarvackra Nösund med marknad vid Nösundsgården, segeltävlingar och mycket annat. Markera detta redan nu i era kalendrar, om ni inte redan har gjort det. Glöm inte att anmäla er till Sommarfesten före den 30 juni genom att betala in 300 kr per person till Föreningen Nösunds bankgiro 5937-4801. Se separat inbjudan till Sommarfesten i detta informationsbrev.

Våffelcaféet

En av våra övriga höjdpunkter under sommaren är givetvis Våffelcaféet i Sjöstugan. Fr.o.m. söndagen den 29 juni och t.o.m. söndagen den 10 augusti kommer Estrella Olsson med besättning att bjuda oss på dessa underbara våfflor med sitt nybryggda kaffe varje söndag och onsdag kväll från kl. 18:00. Många vackra och goda kvällar på Sjöstugans altan kan utlovas.

Nattvandring i våra båthamnar

Vi kommer att behöva dra igång ett vaktschema för våra båthamnar även i år. Mer information om hur ni kan anmäla ert deltagande kommer att skickas ut snart. Vi startar troligtvis runt den 15 juni.

Ny 40 kV kraftledning planeras

Vattenfall Eldistribution planerar att bygga en helt ny 40 kV-kraftledning från Hårleby till Edshultshall för att förstärka det nät som redan finns till Bua och Edshultshall. Det innebär  i huvudalternativet att en ny luftledning kommer att dras genom skog och mark i nära anslutning till Nösund och bilda en 40 meter bred skogsgata med 25 meter höga ledningsstolpar. Det finns alternativa lösningar med nedgrävda jordkablar istället för en otroligt förfulande luftledning, men som sagt, huvudalternativet nu är en luftledning. Om du skulle vilja vara med och påverka detta beslut så att det blir en nedgrävd jordkabel istället för en luftledning så kan du besöka en samrådsutställning i Tegneby församlingshem den 11 juni kl 16:30-19:30. Du kan också skriva under en namnlista som sitter anslagen i föreningens Informationsbod vid Magasinet. Och du kan även maila direkt ditt stöd till Kennet Carnbring via ”kennet.carnbring@comhem.se”. Avslutningsvis så vill jag och hela styrelsen önska er alla en otroligt härlig sommar i Nösund. Och skulle ni av någon outgrundlig anledning befinna er någon annanstans vissa delar av sommaren så önskar vi er även där en härlig sommar.

Nösund i juni 2014
Lars-Erik Roos ordf. Föreningen Nösund