Information från Föreningen Nösund nr 6, 2015

Information från Föreningen Nösund nr 6, 2015

Hejsan Alla Medlemmar,

Den något mindre fantastiska sommaren 2015 har nu efter en härligt varm och solig augusti och september återigen övergått i en mer ordinär höst, såsom vi är vana att ha den, grå, våt och blåsig. Värmen håller dock i sig sent in på hösten även i år. Idag, i mitten av november, har vi fortfarande 10 grader ute. Och åtta grader varmt i havet, säger Christina, som fortfarande badar. Och snart är det jul.

Arbets- och Städdagen den 3 oktober

I strålande sol samlades ni som kunde lördagen den 3 oktober nere vid Magasinet, eller direkt på tennisbanan eller i Laserviken, för att städa, ansa och snygga till Nösund efter allt som sommaren lämnat efter sig. Tack alla ni drygt 50 medlemmar, som kom och gjorde en alldeles utmärkt arbetsinsats. Nu är Nösund rent och fint igen inför vinterns viloperiod. Och efter höstens gedigna städ- och arbetsinsats så bjöd Värdshuset traditionsenligt på fika. Gott och välbehövligt som vanligt. Ett stort tack till Värdshuset för detta.

Julmarknad i Nösund den 28 november

Och snart är det dags för vår Julmarknad i vår unika Sjöstuga. Till lördagen den 28 november har Pia Gitse åter fått ihop ett antal marknadsstånd, som kommer att sättas upp inne i Sjöstugan och skapa en inre julmarknad med innerlig julstämning. Julglögg och pepparkakor blir du bjuden på och i caféet kan du köpa fika och hembakat därtill. Detta får du bara inte missa. Det hela varar mellan 11:00-15:00. Hjärtligt välkomna alla och envar! Och ta med er vänner och bekanta.

Fackeltåget lördagen den 12 december

Lördagen den 12 december har vi som vanligt vårt eget Fackeltåg genom Nösund. Det vackra och stämningsfulla fackeltåget går upp genom Nösund och återvänder ner till Nösunds Värdshus där vi samlas över glögg och pepparkakor. En stillsam och fin jultradition i väntan på tomten. Alla är hjärtligt välkomna att vara med. Föreningen bjuder på facklorna och Värdshuset bjuder på glögg och pepparkakor.

Sjöstuge-projektet

Vårt nuvarande stora projekt, ombyggnad av Sjöstugan, har rullat vidare, sakta men säkert, och i skrivande stund så är vårt nya Bord- och stolsförråd på sydöstra gaveln nästan helt färdigt. Vi har bett Kent och bygglaget att bygga in några praktiska hyllor i det nya förrådet, för att bättre kunna utnyttja det nya och rymliga utrymmet som vi nu har fått. Efter att det nya förrådet blir helt klart så gör vi en liten paus under våren 2016 då bygglaget kan jobba med smärre underhållsarbeten och förberedelser inför nästa stora steg, som innebär ombyggnad av hela entrén inklusive de två nya toaletterna. Vi gör detta av två tungt vägande skäl, nämligen att vi inte kan på några villkor riskera att Sjöstugan inte går att hyra ut under sommarmånaderna pga. byggarbete samt att vi behöver konsolidera vår kassa efter en längre period av mycket aktiva byggprojekt med både Varmbadhus och nu VA-anslutningen av Sjöstugan. Och på initiativ av Gösta Sandegren kommer vi också att skicka in en ny ansökan om bidrag till Sjöstugeprojektet från Boverket, det bidrag som vi fick avslag på i våras. Skam den som ger sig. Vi kommer att berätta mer om detta på Informationsmötet den 29 januari.

Föreningens Informationsdag fredagen den 29 januari, 2016

Och så vill jag flagga redan nu för att fredagen den 29 januari nästa år kommer vi att ha vårt traditionella Informationsmöte, som vanligt på Nösunds Värdshus, och i samband med vårens första PUB-afton. Kl. 18:30 samlas vi på Nösunds Värdshus. Då är ni alla hjärtligt välkomna. Jag har bifogat en kallelse till mötet i detta informationsbrev. Kallelsen kommer också att sättas upp i föreningens Informationsbod vid Magasinet. Om ni har några frågor till styrelsen eller till någon av våra sektioner inför Informationsmötet så vore det mycket bra om ni kan skicka in era frågor innan mötet till respektive sektionsordförande eller till mig.

Slutligen vill vi i hela styrelsen önska er medlemmar en underbart härlig och God Jul och ett enastående Gott Nytt År 2016. Vi ses på Värdshuset den 29 januari, om vi inte redan ses på Julmarknaden eller i Fackeltåget.

Nösund i november 2015
Lars-Erik Roos
ordf. Föreningen Nösund