Information från Föreningen Nösund nr 3, 2016

Hejsan Alla Medlemmar,

Den något besvärliga klimatförändringen här i Nösund, som jag skrev om i förra Informationsbrevet, har nu äntligen lugnat ner sig och våren har anlänt även hit kan jag meddela. Rent teoretiskt så har förstås våren anlänt sedan länge, men det är ju inte alltid som teori och praktik stämmer helt överens. Åtminstone inte här i Nösund. Men nu är både fågelkvittret och blåsipporna här. Även vitsipporna har visat sig. Så då är det vår. Underbart!

Arbets- och Städdag
Med våren kommer årets första Arbets- och Städdag. Lördagen den 23 april är ni alla välkomna till Nösund. Vi samlas nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan som vanligt kl. 09:00. Så städar och arbetar vi fram till kl. 12:00 då vi samlas på Nösunds Värdshus där Värdshuset återigen bjuder oss på en mycket välförtjänt fika. Listor med förslag på arbetsuppgifter kommer att sitta uppe i Informationsboden nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan. Välkomna!

Sjöstuge-projektet
Föreningens påbörjade projekt med att dra kommunalt VA till Sjöstugan på Nösund rullar vidare. Vi har gjort ett temporärt stopp i projektet under våren för att återigen se över den totala finansieringen av projektet. Då fann vi att för att kunna slutföra projektet, enligt vår av er medlemmar godkända plan, kommer vi att behöva förstärka vår kassa med extra kapital. Vi har då i huvudsak två alternativ att fylla kassan med extra medel och det är att antingen lägga på en extra avgift tillsammans med medlemsavgiften över några år eller att be er om ett frivilligt engångsbidrag. Vi i styrelsen har valt att gå ut med en förfrågan till er medlemmar om ett frivilligt engångsbidrag. Ett extra Informationsbrev kommer att skickas ut till er snart med alla detaljer kring detta frivilliga bidrag till Sjöstugan.

Dam (Tjej) – och Herrkvällar i Varmbadhuset
Dam- och Herrkvällarna för våra medlemmar på vårt härliga nya Varmbadhus en gång i månaden fortsätter som vanligt. Dam(Tjej)-kvällarna infaller den första fredagen i varje månad medan Herr-kvällarna är den tredje fredagen i varje månad. I vår har vi ett undantag nämligen Herr-kvällen i maj. Den är flyttad från den 20 maj till den 27 maj. Och nästa Herr-kväll är redan nu på fredag den 15 april och nästa Dam-kväll kommer fredagen den 6 maj. Då bastar de som vill från kl. 18:00 och sedan samlas vi i samlingsrummet vid 19-tiden, äter och dricker medhavda godsaker, som vi också generöst delar med oss av runt bordet, allt enligt vår svenska knytis-tradition. Det har varit mycket trevliga tillställningar och jag rekommenderar dom fortfarande ”varmt”.

Guidade historiska vandringar i maj
Nösunds Kulturhistoriska Sällskap (NKS) arrangerar i vår två stycken Historiska vandringar på Orust. Den första går lördagen den 7 maj till Hagadösen och vidare till fots till den s.k. forntida Köpstaden vid Haga.
Den andra går lördagen den 14 maj till Huseby Fornborg och vidare till fots till Himmelsbacken med dess Bokskog.
Start sker för båda utflykterna kl. 10:00 vid ångbåtsbryggan där om möjligt samåkning med bil sker. Guide möter upp vid båda utflykterna. Tidsåtgång ca 3-3,5 timmar tills vi är tillbaks vid Ångbåtsbryggan.
Glöm ej kaffekorgen. Ingen avgift tillkommer och ingen föranmälan erfordras. Välkomna hälsar Nösunds Kulturhistoriska Sällskap. Anslag kommer att sättas upp vig Ångbåtsbryggan.
Kontaktperson är Lennart Sundelius tel. 070 6804131.

Nösunds Tennisklubbs tennistävlingar
NTK planerar en klubbtävling i lottade dubbelpar och en juniorklass i V29. Spelstart blir fredagen 15 juli med final söndagen den 17 juli. Efter det en trevlig prisutdelning med fika i varmbadhuset.

Nösunds och Boxvike SS’ seglarskola
I sommar kommer Boxvike Segelsällskap åter igen att anordna seglarskola för optimistjollar under de första tre veckorna i juli, vecka 27, 28 och 29. Kurserna hålls på förmiddagarna, måndag till fredag (09:00-13:00).  Läs mer om detta på BOSS’ hemsida www.boxvikess.se

Nösund i april 2016

Lars-Erik Roos
ordf. Föreningen Nösund