Information från Föreningen Nösund nr 2, 2017

Hejsan Alla Medlemmar,
Blåsippor, tussilago och nu även vitsipporna har kommit till Nösund. Och solen. Och värmen! Det är sant. Hittar du bara lä i någon hörna och låter solen skina direkt på dig så är det riktigt varmt. Detta måste betyda att våren är här på riktigt och det betyder att sommaren inte är långt borta den heller. Det magiska med att vintermörkret trängs undan av solens ljus och värme och naturen åter klär upp sig i sin färgglada sommardräkt, det håller på att hända ännu en gång, det ser ut att fungera även i år. Underbart. Och snart är det påsk.
Arbets- och Städdag den 29 april
Med våren kommer årets första Arbets- och Städdag. Lördagen den 29 april är ni alla välkomna till Nösund. Vi samlas nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan som vanligt kl. 09:00. Så städar, arbetar och pratar vi fram till kl. 11:30 då vi samlas på Nösund Havshotell där man återigen bjuder oss på en mycket välförtjänt fika. Listor med förslag på arbetsuppgifter kommer att sitta uppe i Informationsboden nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan. Välkomna!
Sjöstuge-projektet
Föreningens stora projekt med ombyggnad av Sjöstugan fortskrider. Väggen i köket är flyttad, golvet nylagt och innerväggar och tak färdigskivade. Nu skall det tapetseras och målas och till det kan vi behöva hjälp från er medlemmar. Hör av dig till Egon Gustafsson (egon.gustafsson@flaktgroup.com) om du kan hjälpa till. Och nu startar även arbetet med den yttre tillbyggnaden och den nya entrén. Vi har också börjat planera för den stora invigningen, som kommer att hållas i samband med Årsmötet söndagen den 2 juli. Det får ni bara inte missa. Då måste alla vara där.
Dam (Tjej) – och Herrkvällar i Varmbadhuset
Dam- och Herrkvällarna för våra medlemmar på vårt härliga nya Varmbadhus en gång i månaden fortsätter som vanligt. Dam(Tjej)-kvällarna infaller den första fredagen i varje månad medan Herr-kvällarna är den tredje fredagen i varje månad. Nästa Herr-kväll är fredagen den 21 april och nästa Dam-kväll kommer fredagen den 5 maj. Då bastar de som vill från kl. 18:00 och sedan samlas vi i samlingsrummet vid 19-tiden, äter och dricker medhavda godsaker, som vi också generöst delar med oss av runt bordet, allt enligt vår svenska knytis-tradition. Det är en varm och god stämning på våra träffar och jag rekommenderar dom, kanske speciellt för er som är nya medlemmar. Det ger er en chans att få träffa andra medlemmar på ett lite mer ”avskalat” och otvunget sätt.
PUB-afton på Nösund Havshotell
Vårens sista PUB afton infaller fredagen den 21 april. Missa inte den. Den råkar sammanfalla med Herr-kvällen i Varmbadhuset, men det löser vi enkelt genom att herrarna badar bastu från kl. 18 och glider sedan rena och törstiga direkt över till Havshotellet för en god PUB afton.
Guidade historiska kulturvandringar i och runt Nösund i sommar
Nösunds Kulturhistoriska Sällskap (NKS) arrangerar i vår två stycken kulturvandringar i och runt Nösund.  Den 28 maj planerar dom en vandring Gravedal – Stora Rös – Törtipp – Ångbåtsbryggan. Samling vid Magasinet kl. 10.00 och Eva Schollin och Bengt Thompson är sammanhållande. Den 17 juli planerar dom en Nösundsvandring med information om det gamla Nösund med start kl. 15 (OBS!) vid Magasinet längs Nya och Gamla vägen till Nösundsskylten vid Myren. Pia Gitse är sammanhållande. Ingen avgift tillkommer och ingen föranmälan erfordras. Välkomna hälsar Nösunds Kulturhistoriska Sällskap. Anslag kommer att sättas upp vig Ångbåtsbryggan.
Nösunds Tennisklubbs tennistävlingar
NTK planerar en klubbtävling i lottade dubbelpar och en juniorklass i V29. Spelstart blir torsdagen den 20 juli med final söndagen den 23 juli. Direkt efter finalen på söndagen så blir det en härlig prisutdelning med fika i Varmbadhuset.
Nösunds och Boxvike SS’ seglarskola 
I sommar kommer BoSS seglarskola tillbaka. Under veckorna 27, 28, 29 och 30 kommer BoSS att arrangera sina populära seglarskola för optimistjollar. Dom arrangerar även seglarskola i Laser veckorna 27, 28 och 29. Från måndagen den 3:e april öppnar dom upp för anmälningar till seglarskolan. Läs mer om detta på BOSS’ hemsida www.boxvikess.se
Och så önskar jag er alla en riktigt GLAD PÅSK med ett överflöd av allt som hör påsken till, påsk-ägg och påsk-godis, påsk-must och påsk-öl, påsk-sill och påsk-snaps, påsk-ris samt påsk-harar och påsk-kärringar. Har jag glömt nå’t?
Nösund i april 2017
Lars-Erik Roos
ordf. Föreningen Nösund