Information från Föreningen Nösund Nr 3, 2017

Information från Föreningen Nösund nr 3, 2017
Hejsan Alla Medlemmar,

Nu är vi redan en bra bit in i juni och sommaren är väl egentligen här sedan flera veckor, i alla fall enligt kalendern. När jag skriver detta så är det grått och småregnigt, 15 grader i luften och ungefär lika varmt i havet. Lite varmare skulle vi nog vilja ha och lite soligare får det gärna bli också. Men än finns hoppet kvar. Sommaren är långt ifrån över. Den står ju faktiskt bara för dörren, om man kan säga så.  Den grå-beige vintern har i alla fall åter förbytts till en helt otroligt grönskande och prunkande prakt med så många nyanser av grönt att man bara häpnar. Detta år igen. Nu ser vi fram emot alla ljusa, varma dagar med sol, bad och grill.

Arbets- och Städdagen den 29 april
Först vill jag tacka alla flitiga medlemmar som kunde komma på vårens Arbets- och Städdag den 29 april. Arbetet flöt på snabbt och galant som vanligt och vi fick en härlig dag med sol och ett Nösund som visade upp sig från en av sina bästa sidor. Och tack också till Nösund Havshotell, som efter vårt fullgjorda arbete som vanligt bjöd oss alla på smörgås och fika.

Midsommar på Nösund
På Midsommarafton så ses vi som vanligt på Hasslers äng kl. 14:00 för att dansa runt vår vackra midsommarstång, hoppa små grodor och gå runt enrissnår. Ta gärna med picknickorg och vila ut i gräset mellan danserna. Kom redan kl. 13 om du vill hjälpa Hilde och Mikael med att klä stången. Det uppskattar dom förstås.
Och på kvällen så har vi i år åter bokat Sjöstugan för oss medlemmar. Alla är välkomna att avsluta Midsommarfirandet tillsammans i Sjöstugan med start kl. 19:00. Ta med vänner och bekanta, gammal som ung. Ta med egen mat, dryck och dukning. Och gärna ett instrument och en sångröst om du har. Har du frågor så kan du ringa Hilde på tel. nummer = 070-772 5661.

Invigning av nya Sjöstugan den 2 juli kl. 14:30
Kanske sommarens största begivenhet och den får ni inte missa. Söndagen den 2 juli kl. 14:30, alldeles innan vårt Årsmöte, så inviger vi vår nyrenoverade Sjöstuga med pompa och ståt och bubbel och tårta. Ni är alla hjärtligt välkomna till denna minnesvärda stund. Och för att kunna veta hur många tårtor vi skall baka så vore det väldigt bra om ni kan skicka ett mail till Pia Gitse (piagitse@hotmail.com) och meddela att ni kommer till invigningen.

Föreningen Nösunds Årsmöte den 2 juli kl. 15:00 + utdelning av Tack gåvan
Och så direkt efter den pampiga invigningen av Sjöstugan så har vi föreningens Årsmöte. Efter invigningen så tar vi med oss vårt bubbel och vår tårta och går in i den nya Sjöstugan och till Årsmötet. Kan det bli trevligare än så? Och väl där i slutet av Årsmötet så kommer vi att presentera och påbörja utdelningen av den omtalade och utlovade tack- och minnesgåvan till alla som har bidragit till den frivilliga fonden för Sjöstugeprojektet. Så kom på Årsmötet och hämta din tack-gåva. En separat kallelse till Årsmötet har skickats ut.


Nösundsdagen i år åter på ordinarie tid den andra lördagen i juli (8 juli)
Sommarens absoluta höjdpunkt, Nösundsdagen ligger i år åter på sin ordinarie tid, den andra lördagen i juli och alltså den 8 juli. Då firar vi vårt sommarvackra Nösund med en liten marknad inne på Nösundsgårdens utegård där allehanda oumbärliga varor utbjudes till försäljning och där man kan förfriska sig på Nösundsgårdens café. Det blir segeltävlingar nere vid Ångbåtsbryggan och det blir konstutställning på Galleri Lundh samt på Galleri Tärnan. Den härliga Sommarfesten i Sjöstugan, som brukar avsluta och avrunda Nösundsdagen måste vi i år tyvärr ställa in. I år fick vi inte ihop någon festkommitté. Men som lite tröst så betyder det att vi kan erbjuda några som så gärna vill hyra vår Sjöstuga just då för en egen fest och vi får in en extra hyra. Men redan till nästa år så ser det betydligt bättre ut. Då har vi redan en festkommitté på gång. Då ses vi åter på Sommarfesten i vår nya Sjöstuga, eller hur?

Författar-frukostar i Varmbadhuset
Och så får ni absolut inte missa Författarfrukostarna i Varmbadhuset i juli. Den 8, 13, 20, 22 och den 27 juli så arrangerar Varmbadhussektionen frukostar i Varmbadhuset med fem olika och mycket intressanta författare, som kommer att berätta om sina böcker och om sitt författarskap. Se bifogat separat program. Frukosten börjar kl. 08:15 och berättandet börjar kl. 09:00. Vi tar ut en liten avgift på 60 kr för mat och program. Anmälan görs till Mikael Hassler email = mikael.hassler@gmail.com eller tel. 073-8391328. Hjärtligt välkomna.

Galleri Tärnan
 Galleri Tärnan i Magasinet vid Ångbåtsbryggan har en rad intressanta utställningar under sommaren. Se hela programmet på Föreningens Nösunds hemsida www.Nösund.se .

Våffelcaféet
En av våra övriga höjdpunkter under sommaren är givetvis Våffelcaféet i Sjöstugan. Fr.o.m. söndagen den 25 juni och t.o.m. söndagen den 13 augusti kommer Estrella och Maria Olsson med besättning att bjuda oss på dessa underbara våfflor med sitt nybryggda kaffe varje söndag och onsdag kväll från kl. 18:00. Många vackra och goda kvällar på Sjöstugans altan kan utlovas. OBS! Söndagen den 2 juli och onsdagen den 19 juli är det dock stängt.

Yoga i Sjöstugan
Och så blir det yoga i Sjöstugan i sommar igen. Pia Areblad och Helena Ulinder kommer att erbjuda båda yoga och NIA. Helena börjar den 4 juli och Pia den 5 juli. Se vidare info på Facebook.

På Kryss med Taube tisdagen den 8 augusti i Sjöstugan
Exklusivt och unikt för i år så får vi tisdagen den 8 augusti besök av Martin Bagge, visartist och musikforskare, samt David Anthin, litteraturvetare, som är på en musikalisk-litterär seglats utmed Bohuskusten i Evert Taubes kölvatten och som gör åtta strandhugg, bl.a. i Skärhamn, Skagen, Marstrand, på Hållö, Flatön samt på Nösund. David och Martin utlovar en underhållande kväll med sång och musik och anekdoter om och kring Evert Taube. Kl. 19:00 börjar vi i Sjöstugan den 8 augusti. Detta får ni för allt i världen inte missa. Vi tar en liten entré avgift på 120 kr så glöm inte kontanter.


Nattvandring i våra båthamnar
Nattvandringen i våra båthamnar har redan varit i full gång sedan ett tag. Fr.o.m. i år så är ju båtvakteriet obligatoriskt för oss alla som har båtplats i Nösund och hittills så fungerar det alldeles utmärkt. Så har du en båtplats på Nösund och ännu inte lyckats planera in din nattvandring så kan du höra av dig till Mikael Hassler (mikael.hassler@gmail.com), som vänligen har tagit på sig att hålla i vaktlistorna.
Och till slut så vill jag bara informera er om att detta är mitt sista Informationsbrev för Föreningen Nösund. Efter sex år i styrelsen, varav fem år som ordförande, så avgår jag till årsmötet den 2 juli. Det har varit sex mycket roliga och lärorika år i styrelsen och härliga fem år som ordförande. Jag har haft förmånen av att som ordförande ha haft en styrelse med en mycket bred kompetens och med en vilja att få utveckla både Nösund och Föreningen Nösund. Och det har vi lyckats med tycker jag. Jag rekommenderar alla att någon gång ta ett par år som styrelsemedlem. Föreningen behöver alla medlemmars stöd och support även som medlemmar i styrelsen. Jag vill här och nu passa på att tacka er alla för att ha hjälpt och stöttat oss i styrelsen under dessa år med att kunna genomföra alla våra projekt.

Och så vill jag och hela styrelsen förstås önska er alla en otroligt härlig sommar i Nösund. Och skulle ni av någon outgrundlig anledning befinna er någon annanstans vissa delar av sommaren så önskar vi er även där en härlig sommar.
Nösund i juni 2017
Lars-Erik Roos
ordf. Föreningen Nösund