Nösunds kapell

Hej kära vänner i vårens tid!

Här kommer lite information om vad som händer med vårt fina Nösunds Kapell.

Vi sökte ju ånyo pengar från Länsstyrelsen för ommålning av kapellet. Tyvärr blev det återigen ett nej.???? Kapellet måste nu målas och göras snyggt och vi måste ta av befintliga medel . Vi har accepterat en offert på ca 250tkr från byggföretaget WOS. De kommer inom kort att påbörja renoveringsarbetet. Fönsterfärgen blir i samma gröna nyans som tidigare.

En ny fräsch matta längs altargången är beställd. De gamla draperierna framme i koret kommer att ersättas av nya. Maud Rydling har lovat  att färdigställa dessa. Maud skall också hjälpa oss att laga ryamattan som placeras framför altarringen. Den gamla nötta och slitna mattan vid altaret är borttagen. Golvslipare Bo Logg slipar trägolvet. Därefter ska vi lägga på en svagt grå lasyr. Qvist o Lööf från Morlanda hjälper oss med rätt linfärg och rätt kulör. Vi tror att detta kommer bli jättebra. 

Vi har ytterligare tankar och önskemål hur vi kan smycka kapellet. Smeden Bertil Pärmsten (som var med i husdrömmar Klädesholmen) har fått uppdraget göra en unik ljusbärare som skall fästas på den vita skorstensmuren. Även ljusstakar i smide på sidoväggarna kan bidra till   en stämningsfull upplevelse.

Uppfräschningen kommer naturligtvis kosta en slant men vi önskar ju, att vi tillsammans kan få fira många bröllop, dop, gudstjänster och sköna konserter i vårt eget fina kapell.

Kanske du känner att du vill vara med och bidra med en mycket välkomnad gåva. 

Vårt swishnummer 1233320066

Stort och varmt TACK på förhand!

Styrelsen för Stiftelsen Nösunds Kapellförening

 

 

OM NÖSUNDS KAPELL

Vi bor på en fantastisk plats som vi kallar vårt paradis. På denna vackra plats har vi ett litet Kapell som byggdes 1912 och fortfarande står där och lyser så vackert när man kör förbi. Man bestämde då att det skulle byggas på en central plats på Orust, på den tiden så var det ju Nösund som var den stora centralorten på Orust.

Numera är det mest ett litet sommarkapell som är populärt för vigslar, dop och en och annan begravning, naturligtvis också till gudstjänster.

Vi vill värna om och behålla vårt fina Kapell som ägs av en stiftelse och där vi nu har bildat en ny styrelse. Vi kommer att arbeta för att där ska kunna hållas gudstjänster, konserter, föreläsningar, dop, vigslar och begravningar. Drömmen vore väl att kunna hålla öppet under advent och ha adventsgudstjänst.

Det krävs underhåll och det är mycket ideellt arbete som behövs, vill du bli medlem och stötta för att vi ska få ha Nösunds Kapell kvar så får du gärna swisha 100 kr till nummer 123 332 0066, eller göra en överföring till bankkonto 8353-5 3834 817-3.

TACK för ditt bidrag och varmt välkommen att vara en del av denna vackra byggnad som är Nösunds Kapell.

Med vänlig hälsning styrelsen för Stiftelsen Nösunds Kapellförening