Nösunds kapell

 

Vi bor på en fantastisk plats som vi kallar vårt paradis. På denna vackra plats har vi ett litet Kapell som byggdes 1912 och fortfarande står där och lyser så vackert när man kör förbi. Man bestämde då att det skulle byggas på en central plats på Orust, på den tiden så var det ju Nösund som var den stora centralorten på Orust.

Numera är det mest ett litet sommarkapell som är populärt för vigslar, dop och en och annan begravning, naturligtvis också till gudstjänster.

Vi vill värna om och behålla vårt fina Kapell som ägs av en stiftelse och där vi nu har bildat en ny styrelse. Vi kommer att arbeta för att där ska kunna hållas gudstjänster, konserter, föreläsningar, dop, vigslar och begravningar. Drömmen vore väl att kunna hålla öppet under advent och ha adventsgudstjänst.

Det krävs underhåll och det är mycket ideellt arbete som behövs, vill du bli medlem och stötta för att vi ska få ha Nösunds Kapell kvar så får du gärna swisha 100 kr till nummer 123 332 0066, eller göra en överföring till bankkonto 8353-5 3834 817-3.

TACK för ditt bidrag och varmt välkommen att vara en del av denna vackra byggnad som är Nösunds Kapell.

Med vänlig hälsning styrelsen för Stiftelsen Nösunds Kapellförening