Information från Föreningen Nösund nr 7, 2016

Hejsan Alla Medlemmar,

Sommaren kom och sommaren gick. Var det någon som märkte nå’t? Var det någon som såg den, som kände den, som hann med? Allt gick så svindlande fort. Och hösten kom och hösten gick. Och svamparna, var det någon som hann med att plocka trattisarna, mina favoriter, innan frosten kom? Inte jag i alla fall. Synd. Men snart är det jul.

Arbets- och Städdagen den 1 oktober

Lördagen den 1 oktober, en fin dag i Nösund vill jag minnas, samlades vi nere vid Magasinet, eller direkt på tennisbanan eller i Laserviken, för att städa, ansa och snygga till Nösund efter allt som sommaren lämnat efter sig. Tack alla ni drygt 60 medlemmar, som kom och gjorde en alldeles utmärkt arbetsinsats. Nu är Nösund rent och fint igen inför vinterns viloperiod. Och efter höstens gedigna städ- och arbetsinsats så bjöd Havshotellet traditionsenligt på fika. Gott och välbehövligt som vanligt. Ett stort tack till Fredrik Öhgren och Havshotellet för detta.

Det blir Julmarknad i Nösund den 26 november

Och snart är det åter dags för vår Julmarknad i vår unika Sjöstuga. Javisst, det blir Julmarknad även i år, trots att vi håller på att bygga om entrén och köket. Projektgruppen med Egon Gustafsson, Hans Johansson och Bengt Thompson samt Kent Löfqvist och hans byggjobbare, kommer att se till att själva bygget isoleras så att julstämningen kan flöda ostört i festlokalen. Till lördagen den 26 november har Pia Gitse åter fått ihop ett antal marknadsstånd, som kommer att sättas upp inne i Sjöstugan och skapa en inre julmarknad med innerlig julstämning. Detta får du bara inte missa. Det hela varar mellan 11:00-15:00. Hjärtligt välkomna alla och envar! Och ta med er vänner och bekanta.

Fackeltåget lördagen den 10 december

Lördagen den 10 december har vi som vanligt vårt eget Fackeltåg genom Nösund. Det vackra och stämningsfulla fackeltåget går upp genom Nösund och återvänder ner till Nösunds Havshotell där vi samlas över glögg och pepparkakor. En stillsam och fin jultradition i väntan på tomten. Alla är hjärtligt välkomna att vara med. Föreningen bjuder på facklorna och Havshotellet bjuder på glögg och pepparkakor.

Sjöstuge-projektet

Vårt nuvarande stora projekt, ombyggnaden av Sjöstugan, har rullat vidare, sakta men säkert. Nu i mitten av oktober kom arbetet igång med det sista stora steget, som innebär att bygga om och ut hela entrén samt att slutföra ombyggnaden av köket. Till sommaren 2017 är det planerat att vi skall kunna ta vår nya Sjöstuga i besittning, med ett nytt, modernare och större kök, två toaletter varav en med egen ytterdörr och öppen för alla, samt en helt ny entré och fasad. Det kommer att bli oerhört vackert. En gammal klenod i Nösund, och på Orust, som vi nu sparsamt renoverar och ”förgyller” till nya höjder för att kunna behålla sin klenodstatus i ytterligare några sekler. Jag är säker på att Pia Gitse kommer att anordna en tjusig invigning till sommaren med bubbel, pompa och ståt. Då ses vi där. Vi kommer att berätta mer om detta på Informationsmötet den 27 januari.

Föreningens Informationsdag fredagen den 27 januari, 2017

Och så vill jag flagga redan nu för att fredagen den 27 januari nästa år kommer vi att ha vårt traditionella Informationsmöte, som vanligt på Nösund Havshotell, och i samband med vårens första PUB-afton. Kl. 18:30 samlas vi på Nösund Havshotell. Då är ni alla hjärtligt välkomna. Jag har bifogat en kallelse till mötet i detta informationsbrev. Kallelsen kommer också att sättas upp i föreningens Informationsbod vid Magasinet. Om ni har några frågor till styrelsen eller till någon av våra sektioner inför Informationsmötet så vore det mycket bra om ni kan skicka in era frågor innan mötet till respektive sektionsordförande eller till mig.

Slutligen vill vi i hela styrelsen önska er medlemmar en underbart härlig och God Jul och ett enastående Gott Nytt År 2017. Vi ses på Nösund Havshotell den 27 januari, om vi inte redan ses på Julmarknaden eller i Fackeltåget.

Nösund i november 2016
Lars-Erik Roos
ordf. Föreningen Nösund