Information från Föreningen Nösund nr 3, 2015

Hejsan Alla Medlemmar,

Att våren är här kunde jag nämna redan i det förra Informationsbrevet i februari. Sommaren har dock ännu inte kommit till Nösund utan aprils fram- och tillbaka väder kännetecknar vårt nuvarande klimat här i Nösund. Kallt i vinden och varmt i solen, som smeker kinden och blå violen. Hoppsan, det blev poesi. Så kan det bli när våren spritter och luften fylls av fågelkvitter. Nej, nu får det vara nog.

Arbets- och Städdag

Med våren kommer årets första Arbets- och Städdag. Lördagen den 25 april är ni alla välkomna till Nösund. Vi samlas nere vid Magasinet, som vanligt, kl. 09:00. Så städar och arbetar vi fram till kl. 12:00 då vi samlas på Nösunds Värdshus där Värdshuset återigen bjuder oss på en mycket välförtjänt fika. Listor med förslag på arbetsuppgifter kommer att sitta uppe i Informationsboden nere vid Magasinet vid Ångbåtsbryggan. En mycket speciell arbetsuppgift denna arbetsdag blir att slutmontera våra nya Välkomstskyltar till Nösund. Direkt efter fikat på Värdshuset tänker vi tillsammans med er avnjuta en liten och högst informell invigning av våra skyltar med lite bubbel i glasen. Välkomna!

Dam (Tjej) – och Herrkvällar i Varmbadhuset

Dam- och Herrkvällarna för våra medlemmar på vårt härliga nya Varmbadhus en gång i månaden fortsätter som vanligt. Dam(Tjej)-kvällarna är första fredagen i varje månad medan Herr-kvällarna är den tredje fredagen i varje månad. Och nästa Herr-kväll är redan nu på fredag den 17 april och nästa Dam-kväll kommer fredagen den 8 maj. Då bastar de som vill från kl. 18:00 och sedan samlas vi i samlingsrummet vid sju-tiden, äter och dricker medhavda godsaker, som vi också generöst delar med oss av runt bordet, allt enligt vår svenska knytis-tradition. Det har varit mycket trevliga tillställningar och jag rekommenderar dom varmt.

Nösunds Tennisklubbs tennistävlingar

NTK planerar en klubbtävling i lottade dubbelpar och en juniorklass i V29. Spelstart blir fredagen 17 juli med final söndagen den 19 juli. Efter det en trevlig prisutdelning med fika i varmbadhuset.

Nösunds och Boxvike SS’ Seglarskola

I sommar kommer Boxvike Segelsällskap åter igen att anordna seglarskola för optimistjollar under de första tre veckorna i juli, vecka 27, 28 och 29. Under vecka 28 och 29 arrangeras dessutom en Laserseglarskola. Kurserna hålls på eftermiddagarna, måndag till torsdag (14:00-17:00). Vecka 28 är öppen för ungdomar och vecka 29 är öppen för vuxna. Det finns båtar att hyra, men antalet är begränsat.  Läs mer om detta på BOSS’ hemsida www.boxvikess.se

Nösund i april 2015

Lars-Erik Roos
ordf Föreningen Nösund